/
  • Compact Disc (CD) + Digital Album

    Últimes còpies d'esta obra magna de la música en valencià!

    Includes unlimited streaming of Mohâtros les valencianes via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Message from Toni de l'Hostal: Due to the COVID-19 pandemic, we are temporarily unable to mail records and other physical merchandise. We appreciate your support, and we will ship your order as soon as we can.
    edition of 1000  21 remaining

      €11 EUR or more 

    You own this  

     

about

El recitat d'una recepta no canònica acaba en sentència de molt de trellat i un bon rot que certifica que el gra estava soltet

lyrics

Ingredients per a fer una pãella:
un quilo de carn; mitja quarta de tavella;
cent grams de tomaca; dos-cents de bajoqueta;
una quarta d'oli; un litro d'aigua d'aixeta
(el bollit, mai & aigua de Madrið!);
mig quilo de magre; mitja quarta 'garrofó;
un paquetet de safrà; una cullerâ de pemintó;
un got ple d'arròs per cap; sal de cuina
(pâ quatre persones i pâ la veïna).

Procediment: calfa l'oli (no el vinagre),
tira-li la sal i afegîx la carn i el magre;
vés pegan'-li voltes a la carn & la paleta
fins que la pell del pollastre vaja fent-se dôrãeta:
ja t'həm dit el secret del sofregit!
En acabant, afegîx la bajoqueta,
i la tomaca triturâ; pega-li una altra volteta.
T'has d'əsperar a que tot se sofrija
un parell de minutets, mai de la vida un' hora i mitja!

Quan estiguen prou fetes les cuixes,
tira el pemintó alhora que l'arruixes
& el litro d'aigua del pessebre;
cas contrari, es cremaria el pebre.
Tot seguit, pâ trencar l'enfit,
afegîx la tavella, el garrofó,
el paquetet de safrà -què vôràs com es desfà-;
deixa-ho bollir al foc fins que es cog@;
arrefila l'arròs: vôràs com l'aigua es torna grog@!

Afegeix-li aigua si se n'evapora;
tasta-ho de sal i afegîx-ne, cas que fóra.
Dîxa-ho coure uns deu minuts al màxim
i, en acabant, uns âtres deu minuts al mínim.
A la taula i al llit, al primer crit.
Quan estiga cuit i ben sequet,
dîxa-la sobre el foguer pâ fer el socarrãet.
I recorda: qui guisa dolç, guisa pâ molts
i qui guisa salat, sempre guisarà pâl gat.

credits

from Mohâtros les valencianes, released September 8, 2010
La Mãedéu de l'Oreto, la dels Desəmparats, la de la Cabeça, la de Loreto, la del Remei, la de Montiel, sən' Miguiel i, la Mãedéu d'Agost i la dês Lliris

license

tags

about

Toni de l'Hostal Montortal, Spain

Ací tingueu la meua discografiga completa, que consistìx en vint-i-set discos de pissarra, trenta-quatre cassets de gasolinera i setanta còmpac-discs copiats & una gravãora de l'any de la picor a 1x.

contact / help

Contact Toni de l'Hostal

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this track or account