We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Repom

by Toni de l'Hostal

supported by
Carlos Cuesta Dolz
Carlos Cuesta Dolz thumbnail
Carlos Cuesta Dolz A prog-folk gem in the vein of Pau Riba with hints of Zappa here and there. If you happen to speak Valencian, you're also in for a treat with the clever, nuanced lyrics. GET IT! Favorite track: Tornem a la morera.
/
 • Record/Vinyl + Digital Album

  Selecció extra del Repom en vinil de color galló i carpeteta de pell reverdina.

  Includes unlimited streaming of Repom via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 3 days
  edition of 100 
  Purchasable with gift card

    €25 EUR or more 

  You own this  

   

 • Digital Album
  Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €10 EUR  or more

  You own this

   

 • CD (corfa dura)
  Compact Disc (CD) + Digital Album

  Primera collita del Repom en fundeta de cartonet

  Includes unlimited streaming of Repom via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

  Sold Out

1.
Ni déu ni amo ni CNT café pâ tots a l'hora del te; ni comunisme ni caritat, ni socialisme ni la yihad: no volem l'autonomia ja, tots els polítics a fer la mà! Ma-ma-ma-ma-ma-ma-ma-ma-ma-ma-mamelles i culs; ma-ma-ma-ma-ma-ma-ma-ma-ma-ma-mamelles i culs: La poesia no 's diversió; trenta canals de telecaixó, pornografiga per Internet i caliqueñyos dîs del trinquet: ja no volem vore el paraîs, només volem un tros del pastís! Ma-ma-ma-ma-ma-ma-ma-ma-ma-ma-mamelles i culs; ma-ma-ma-ma-ma-ma-ma-ma-ma-ma-mamelles i culs: volem pornães, revistes, pel·lícules i caləndaris pâ adults!
2.
Com el gat i el gos, com a bons germans, sempre n'hi han dos xafan'-se les mans; com el yinq i el yanq, com rojos i blaus, som amos i esclaus d'un pilot de fang del temps del Biq Banq. Moros e crestians, moros e crestians: tots els d'este poble som moros e crestians com els animals i humans, sàpiens i mutants, cýborqs i marcians, moros e crestians
3.
Quan passe l'últim afilãor s'acabarà 'l nostre amor; quan tire la Mobilette al riu, no hi haurà cap en actiu: ja mai més əscoltarem la xirimita de… …l'afilãooor! L'afilãooor! Quan torne a vindre un afilãor tornarà 'l temps del terror: traurem əstrals, faques i punyals på 'nar a fer una asnâ: bramarem, com el Palleter, el crit de guerra de… …l'afilãooor! L'afilãooor! Anirem, corbella en mà, al crit de guerra de… …l'afilãooor!
4.
Taronges 04:02
Vine-te'n a l'horta & mi a minjar taronges; les millors són les d'ací, del camp del veí. De repen' se'n va la llum, no van ês relonges; ja comença a 'ixir-me fum: estic banyat i no 's pixum. Necessite huidar l'ou, que siga nou to' lo vell: si tu me peles la pell, te minjaré 'l gallonet aspaiet… Blau és el color del cel, roig el del meu cor; si vols, ho farem a pèl: no tês de quê tindre por. (Au país deus iranges) De las meas tèrras lonhècas, on l'ivèrn ei fred e estèrle, que saunègi d'un gran viatge dinc au país deus iranges: qu'arribarí dinc a l'òrta e que butarí la pòrta, bailinarí lo hasan, qui's quilharé per davant e minjarí los tos iranges plenhe de xuc, a huèc de caixaus; minjarí los tos iranges devath la lutz d'un cèu suau mès aquò n'ei, mès aquò n'ei pas qu'un saunei, un saunei e dins lo lheit que'm mòri de ham, que'm mòri de fred.
5.
M’agrâ ‘l teu subdialecte: diuen qu’és incorrecte, pero jo li tinc afecte es com llaurar al recte. M’ənxisa l’accent tancat del teu poblet amagat, retrobat en la ciutat en els anys de facultat. M’agrães quan dius ausães, vida, i quan retruques «bugães!» perque mai ho dius debães; vas davant de les tronães. Ausães… …ausães! M’agrâə lo teu llenguatge, sempre en estat salvatge: té un regust vintage de «larguesa e paratge». M’agrâ ‘l teu parlar saboc més que la llengua d’oc; un volum salvat del foc, «del dau al resto lo joc!» M’agrães quan dius ausães, vida, quan dius quatre pillães. A gosães que m'agrães! Com la llum de les vesprães. Ausães…
6.
Les xiquetes de Bwriol són mol' repostineretes, qu'els xics de la baraneta els diuen bolantineretes: Allà a boqueta de nit, se'n van totes caþ a casa, agarren dotzre ribrells i tornen de matí-manyana quan apleguen als canons i se posen 'hí a wmplir i els xics de la baraneta els diuen 'Ai, postín!' Quê contentes que se posen aquelles postineretes, qu'els xics de la baraneta... els diuen bolantineretes... Unes peguen per el riu, les âtres per l'Alq'rieta; âtres pel Camí de Dal', les âtres per l'Alameda. Les xiquetes de Bwrriol mingen primentó i twmata perque se'n van a la FAB a sentir a Pepe Botifarra! Les xiquetes de Borriol pixen i caguen al vol i els xiquets de Castelló ho arrepleguen en un perol.
7.
Pililotaris 03:58
Pililotari de roig, que t'awmpli de goig jûar a diari. Pililotari de blau, que hui fas el dau, i demà al contrari. Pililotari de verð, qui no guanya perð cul publicitari Pililotari de blanc, orxata en la sanq, fartó de môstruari. Pilotaris de vaqueta que fan quinze en la llotgeta; pilotaris de badana que l'əncalen dalt l'andana pilotaris proletaris qu'es guanyen els honoraris Pilotaris llegendaris que tindran bons obituaris. Pilotaris de la dreta que la trauen de maneta; pilotaris de l'əsquerr€ que la fan rodar per terr€ Pililotaris guaixats s'enfaixen la mà & guants reglamentaris Pililotaris bragats: bragons tatuats quadrats com armaris. Pililotaris suats, se'n tornen xopats pac âs vestuaris Pililotaris ValNet buscant el pouet al' seus adversaris Pilotaris en porreta que la porren de bragueta Pilotaris en conill qu'es fan fotets davan' l'espill. Pilotaris desmancats que fan de banca âs dos costats Pilotaris de galotx@ que l'empinen com una milotx@ Pilotaris de trinquet passan' la mà per la paret pilotaris de carrer clavan'-la pel forat darrer. Quan acatxe 'l cap, aboca 'l pot i eŧ donaré val i lo âtre. Pilotaris d'Albuixeck, de Bellreguard, de Sueca i de Fageca.
8.
El Penyal d'Ifack li ha dit, al Monngó: «Fa un fum d'anys qu'Aitana 's el meu amor; guarda'm el secret, ningu ho pot saber perqu'el Monncabrer vol fer-li un xiquet» i la serra 'Bèrnia qu'està enmig ho sap i ənvia 's pardals que té dins lo cap. Fins a Guadalest aplega 'l revol quan el Puig Campana la tany al vol: la bona notícia fa bollir la mar, corren rius de tinta de calamar; una toñyineta qu'a Tabarca va, se'n torna volan' cap a Guardamar. La lluna 'Valéncia, ix per Castelló, i les Columbretes parlen & cançó; i el Penyagolosa diu âs pelegrins qu'əntonen ês cants, que facen camí; el Baix Əspadà preguntà al Garbí: «Tu que vius propet, qui serà 'l padrí?» La serra 'Corbera repica 'l tabal; la dolçaina, la Muntanyeta 's Sants: Murta i Sɐn' sofí ja s'ho han xarrat «La sompa d'Aitana se l'ha dîxat!» El Benicadell ja 'stà 'stralejant, la serrɐ Mariol@ du dies ploran'. Pero al Monncabrer no li ha sabut mal: «Jo pague 'l convit: tot això, mol' val?» La Fon' Roja 's clara i el Pòu Clar és roig, l'orde de Montesa ordena 'l Caroig: l'alberq de sant' Anna serà un cafetí, Segària padrina i Maimmó 'l padrí. En saber Aitana qui són ês padrins, en la Carrasqueta ballen ês pins; Mariol@ somriu i s'əixûa 's plors: li durà a la nóvia un pomell de flors. Un i un són dos, triwmfarà l'amor i Paco Muñyoz serà 'l retor.
9.
Quan jo 'ra jove i no tenia mai ni un xavo, jûava a jocs ben əntrâ la'ədat del pavo i xalãem més que deu: quantes vesprães mos haurem xamat! —Ausães! Ara tots són japonesos: la gent jûa a videojocs i l'ai-xàrcia dês meus néts no 's la de pêxcar xanguets… Jocs de la infància: divertits, əntretinguts i gens difícils; bons contra 'l desfici, no com 'ixos joguets cars i xicotets; de jove jo jûava & âtres xiquets! Tots 'ixos xiquets s'han casat i tenen fills i néts… Xe, calla! Ix de casa, ajunta't & la xicalla! Jocs de la infància: divertits, əntretinguts i gens difícils, bons contra 'l desfici, no com 'ixos joguets cars i xicotets; de jove jo jûava & âtres xiquets xocotets…
10.
Jo que mai ha 'nat a l'horta —i sóc nét de llaurãors!—, la qüestió siguient m'importa tant com als agricultors: câ vegâ qu'ûs fills de puta diuen des del seu despatx que la indústria de la frûta ja té 'ls seus dies conntats, podríem tornar a la morera; ja n'hi ha prou, de frûta 'strangera! Una llengua, un riu, una ribera entre la Vall Farta i Cullera. Ni terres d'arròs en Sueca, ni bressol en Carcaixent: perque tot ve de la Meca i, ad ells, els vingué d'Orient i ara, com diuen els ianquis que el persimon té mercat, volen fer-mos plantar caquis —llaurador, ja l'ham cagat! Tindrem de tornar a la morera; ja n'hi ha prou, de frûta 'strangera! Una llengua, un riu, una ribera; l'horta tornarà a ser com era. Ací 'l llaurãor renega si no hi ha auia i si n'hi ha perquè, quan no plou, pedrega i se'n va tot a fer la mà; i encâ com no vos dîxàreu fer aquells transvasaments: sempre hi ha qui, per pujar, ho defendrà & ungles i dents Serà qûstió 'tornar a la morera; ja n'hi ha prou, de frûta 'strangera! Una llengua, un riu, una ribera i la veritat per senyera. Si 'nguany és per les gelães, l'any que ve serà pitjor: arranquem les fanecães â qu'encâ tinguem tractor! Anem a tornar a la morera; ja n'hi ha prou, de frûta 'strangera! Una llengua, un riu, una ribera: «açò 's el final d'una era». Hui tornem a la morera… …una llengua, un riu, una ribera côperativista i guerrillera!

about

Primerenc àlbum tardà de Toni de l'Hostal, sense cap dels èxits comercials que l'han fet conegut entre votants potencials de Compromix i algun desficaciat!

credits

released April 3, 2020

Producció executiva i menejament LUIS ÓSCAR GARCIA
Arranjaments i produció musical HĖCTOR TIRADO
Mescla i edició JUAN VICENTE MIGUEL
Màster DANI VALLÉS

license

Some rights reserved. Please refer to individual track pages for license info.

tags

about

Toni de l'Hostal Montortal, Spain

Ací tingueu la meua discografiga completa, que consistìx en vint-i-set discos de pissarra, trenta-quatre cassets de gasolinera i setanta còmpac-discs copiats & una gravãora de l'any de la picor a 1x.

contact / help

Contact Toni de l'Hostal

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account